nieuws

Indonesië laat Belgische baggerschepen gaan

bouwbreed Premium

Indonesië laat Belgische baggerschepen gaan

brussel ­ De Belgische baggermaatschappijen Jan De Nul en DEME hebben van het Indonesische ministerie van Maritieme Zaken de bevestiging ontvangen dat drie van hun baggerschepen, die sedert 26 juli in Indonesië aan de ketting liggen, snel worden vrijgegeven. De schepen waren aan de ketting gelegd op beschuldiging van herhaalde diefstal van zand en worden aan de baggeraars teruggegeven na betaling van een losgeld van circa 20 miljoen euro. Het gaat om de Vasco da Gama (het grootste baggerschip ter wereld) en de Alexander von Humboldt van Jan De Nul en de Lange Wapper van DEME. Ook een Russisch, een Koreaans en twee Japanse schepen, die hetzelfde lot ondergingen, mogen na het betalen van een losgeld weer vertrekken. Volgens de Indonesiërs vervoerden de Belgische schepen grote hoeveelheden zand van Indonesië naar Singapore, zonder daarvoor de nodige vergunningen te bezitten.

Reageer op dit artikel