nieuws

Hilti repareert gratis eigen gereedschap

bouwbreed Premium

asse­zelik ­ Hilti Benelux uit het Belgische Asse­Zelik gaat onder meer in op stof op de bouwplaats, veiligheid en innovaties die het werk efficiënter maken. De garantie die de fabrikant biedt voorziet in gratis reparaties.

De diamantslijpmachine DG 150 voor beton en coatings wordt aangedreven door middel van hoogfrequentie techniek en heeft geen stofgevoelige onderdelen meer die slijtage kunnen oplopen. Hilti introduceert er tevens een nieuwe stofzuiger bij die zich automatisch elke 30 seconden reinigt. De diamantboormachine DD EC­1 heeft een recyclingmodule die kwartsboorstof uit het koelwater filtert en dit opnieuw gebruikt voor koeling van de boor. De hamerboormachine TE 6 kan met een compacte module voor stofopvang worden uitgerust. Deze module weegt zo’n 900 gram en wordt aangedreven door de motor van de machine zodat een extra stofzuiger vervalt. Hilti ontwikkelde voor de combihamer TE 76­ATC een blokkeerbeveiliging. Deze werkt op sensoren die ook worden gebruikt in airbags. Zodra de boor vastloopt koppelt de rotor zich in een fractie van een seconde los van het slag­en draaimechanisme. De breekhamer TE 905 AVR halveert de trillingen en vergroot zo het gebruikscomfort en de levensduur. Het bedrijf introduceert ook de polycristaline diamantsegmenten (PCM­boren) voor droog boren op alle soorten metselwerk. Hilti rekent een zeven maal snellere boortijd en een tot vier keer langere levensduur voor. De boren vergen tot 40 procent minder aandrukkracht.

Afbouw

Met de DD­B diamantboren is nat te boren op onder meer wapeningen. Voor de afbouw is de draadloze schroefmachine SF 4000­A bedoeld. Die kan zonder herladen tot 1400 schroeven bevestigen in gipskarton. De vier richtingenlaser PM 24 zet vier punten uit voor het bepalen van horizontale en verticale lijnen, om hoeken uit te zetten op 90 graden en om punten over te brengen. Hilti repareert al diens elektrische apparaten standaard gratis. Afhankelijk van het type machine beloopt deze garantie één of twee jaar. Deze dienstverlening voorzien verder in transport van en naar het Hilti Repair Center, testen op veiligheid en goede werking en reparaties (werkuren en onderdelen). Daar zijn zo’n vier dagen mee gemoeid. Wanneer een reparatie tijdens deze periode wordt uitgevoerd is de APK­keuring eveneens gratis.

Hilti Benelux, stand 11A036.

Reageer op dit artikel