nieuws

Herontwikkelingsplan Delfshaven Rotterdam

bouwbreed Premium

rotterdam ­ Het college van B en W van Rotterdam trekt uit de pot Functieveranderingslocaties 3,3 miljoen euro extra uit voor de herontwikkeling van het voormalig Akzo­terrein in Delfshaven.

Door het vertrek van de Akzo­fabriek uit Delfshaven en de aankoop door de gemeente Rotterdam van de vrijgekomen fabriekshallen, het voormalig VOC­gebouw en het opslagterrein, ziet de gemeente mogelijkheden om historisch Delfshaven uit te breiden.

Op het 1,2 hectare grote terrein, dat ligt tussen Havenstraat, Buizenwaal, Achterhaven en Lange Dijkstraat, worden 95 koopwoningen gebouwd, waaronder 26 stadswoningen, 35 kadewoningen en 34 appartementen. Verder komt er 1200 vierkante meter bedrijfsruimte en 790 vierkante meter beschikbaar voor commerciële invulling.

De nieuwbouw wordt afgestemd op de bestaande historische bebouwing van Delfshaven. Gelet wordt dan op de hoogtes en de verticale en horizontale werking van de bebouwing.

Het project op het voormalige fabrieksterrein krijgt steun van het college van B en W omdat het aansluit bij het collegestreven om bijzondere woningen te bouwen voor de midden­ en de hoge inkomens.

Reageer op dit artikel