nieuws

Hengelo vult gaten leisteen met cement

bouwbreed Premium

HENGELO ­ De gemeente Hengelo (Ov.) heeft de gaten in het stationsplein van Noors leisteen (pillarguri) opgevuld met cement. De gemeente heeft voor de goedkoopste oplossing gekozen. Tien grote gaten zijn nu dichtgestopt. Elk gat had een omvang van circa een vierkante meter in omtrek.

Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het om een noodreparatie. “Er ontstond een onveilige situatie voor voetgangers. Met deze vorst konden er geen nieuwe leistenen worden gelegd. Dan barsten ze kapot.” Het is nog niet bekend of en wanneer de cementvulling weer wordt verwijderd. Het cement heeft een antracietkleur, zodat het kleurverschil met de Noorse leisteen niet zo opvalt. De reparatie is uitgevoerd in een strook voor het stationsgebouw. Volgens de gemeentelijk woordvoerder wordt ter plekke vracht geladen en gelost en dat zou de leistenen hebben geruïneerd.

Reageer op dit artikel