nieuws

Heemburgh moet verkoop van huizen opstuwen

bouwbreed

zoetermeer ­ ‘Een combinatie van ingenieuze bouwconstructies, bijzondere architectuur en toch praktische oplossingen voor onder andere parkeren’. Met deze wervende tekst wordt de nieuwbouwwijk Heemburgh in Zoetermeer aangeprezen.

Gistermiddag is de wijk, een onderdeel van de Vinex­locatie Oosterheem, gepresenteerd. Heemburgh gaat 1100 woningen tellen. In Oosterheem gaat het om totaal 8500 woningen.

De woningen in Heemburgh worden betaalbaar, meldt de gemeente. Dat lijkt een verstandige keuze, want de huizen in de hogere prijsklassen, vanaf 450.000 euro, zijn tegenwoordig niet goed aan de man te brengen. “De snelheid is er uit”, erkent J. Chatrou van de gemeente Zoetermeer. “De verkoop van deze woningen gaat moeizaam, terwijl de verkoop van twee­onder­een­kap woningen en de rijtjeswoningen nog geen probleem vormt.”

Chatrou leidt dit af aan de verkoop van de eerste woningen in deelplan 2 van Oosterheem. “Dat zijn 84 woningen die in november in de verkoop zijn gegaan. In januari was toch al 60 procent verkocht. Dat is ook onze norm.”

Hij erkent dat de echte proef op de som voor Oosterheem nog moet komen. “Binnenkort gaat de grote bulk in de verkoop. Aan de hand van die verkoopscores kunnen we pas bekijken of er eventueel aanpassingen in het bouwtempo nodig zijn.”

‘Waar in Nederland is een wijk te vinden waar bijna geen auto’s op straat staan geparkeerd, waardoor een sfeervolle en kindvriendelijke omgeving is gecreëerd en waar toch twee eigen parkeerplaatsen per woning zijn?’ Aan de promotie van Heemburgh ligt het in elk geval niet.

Reageer op dit artikel