nieuws

Handzame Microjet blaast glasvezel voort

bouwbreed

Handzame Microjet blaast glasvezel voort

gouda ­ “Het handzame apparaatje is in staat om glasvezel over maximaal een kilometer in leidingen te blazen. Maar niet alleen glasvezel, ook koperen telecomdraden kunnen met de Microjet in de leidingen worden gebracht.” Rick van der Sluis van het Goudse bedrijf HMS, importeur van diverse machines, die met ondergrondse technieken van doen hebben, is de nieuwe importeur van deze Zwitserse vinding.

Van blazen, zoals dat bij glasvezel wordt genoemd, is eigenlijk geen sprake. De Microjet EM­25 is ontworpen voor zowel de duw­trekmethode als voor trekken. De machine is bedoeld voor werk binnenhuis en geschikt voor het aanleggen van netwerken. Met een snelheid van maximaal 40 meter per minuut zijn de glasvezels te installeren.

De Microjet, die werkt op een 24­volts accu, kan glasvezels tot een diameter van 3 millimeter aan en leidingen tot een diameter van 8 millimeter. Het apparaat weegt 6,5 kilogram, inclusief toebehoren en reserveonderdelen weegt het apparaat inclusief bijbehorende koffer 12 kilogram.

De Microjet is maar 240 millimeter lang.

Reageer op dit artikel