nieuws

Guur Lichte vorst

bouwbreed

Guur Lichte vorst

De rest van de week blijft het licht winters in Nederland. Vrijwel elke nacht levert lichte vorst op, terwijl de middagtemperatuur enkele graden boven nul ligt. Verder valt van tijd tot tijd een winterse bui. Vooral vandaag vallen de meeste winterse buien. Het kan onweren en ook stevig waaien. Aan de kust komt mogelijk een stormachtige westelijke wind te staan (kracht 8) en boven land zijn er flinke uitschieters mogelijk in de buurt van buien. Er zijn regio’s waar het langer dan een kwartier kan sneeuwen en hagelen. De temperatuur ligt in de neerslag nabij het vriespunt, is het even droog dan wordt het nog tussen 2 en 5 graden. Vannacht neemt de wind af en in het binnenland ook de buiigheid. Het gaat licht vriezen, met minima tot ­2 graden. Alleen aan zee blijft de temperatuur iets boven nul. Morgen en donderdag is het niet zo buiig meer en staat er minder wind. Vrijdag is het mogelijk helemaal droog, waarna in het weekeinde regenkansen en temperaturen stijgen.

Reageer op dit artikel