nieuws

‘Ex­directeur verrijkte zich’

bouwbreed Premium

leeuwarden ­ Curator R. Verdonk richt zich bij de afwikkeling van het faillissement van aannemingsmaatschappij Westerbaan BV in Leeuwarden van nu af aan helemaal op de handel en wandel van voormalige directeur J. Brander. Er bestaat namelijk het sterke vermoeden dat Brander via de goede naam van Westerbaan zich privé met miljoenen verrijkte.

Vlak voor het faillissement bracht Brander de rendabele bouwklussen onder in twee nieuwe bouw­BV’s: Noord en Oost. Ook gingen er vijftig ex­Westerbaan medewerkers mee over naar deze ondernemingen. Verdonk heeft nu met de bonden en met Brander afgesproken dat deze bouwbedrijven de nog resterende, onrendabele klussen die Westerbaan nog in portefeuille had, afbouwt. Daarmee vloeit er twee miljoen euro in kas van de failliete BV, waarmee men schuldeisers en andere crediteuren tegemoet kan komen. Daarna probeert Verdonk niet langer de schulden van Westerbaan op Noord en Oost te verhalen. Het resterende schuldbedrag ­ naar schatting zo’n tien miljoen euro ­ poogt Verdonk nu te verhalen op het privé vermogen van Brander.

Reageer op dit artikel