nieuws

Eindelijk musicaltheater voor Van den Ende

bouwbreed Premium

amsterdam ­ Joop van den Ende krijgt zijn eigen musicaltheater in Amsterdam. Stageholding, het moederbedrijf van Van den Ende theaterproducties, verwacht binnenkort overeenstemming te bereiken met de gemeente Amsterdam over de bouw van een theater aan de Zuidas.

Met de bouw van een eigen musicaltheater gaat een vijftien jaar oude wens van Van den Ende in vervulling. Op de voorgenomen locatie schuin tegenover het Amsterdam Rai­complex staat nu nog een schoolgebouw. Behalve een theater met 1800 zitplaatsen voorzien de plannen in de bouw van een parkeergarage. Juist de komst van een dergelijke parkeervoorziening is belangrijk om steun te krijgen van stadsdeel Zuideramstel.Uit vrees voor parkeeroverlast hebben bewoners van de Riverenbuurt grote bezwaren tegen de bouw van het theater. Stageholding heeft twee architecten benaderd voor het ontwerp: Arno Meijs, de architect die verantwoordelijk is voor de verbouwing van het Circustheater op Scheveningen en Rijksbouwmeester Jo Coenen. Hij is ook de architect van de nieuwe openbare bibliotheek op het Oosterdokseiland naast station Amsterdam Centraal. Het nieuwe theater kan mogelijk al in 2006 in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel