nieuws

Draagvlak waterbeleid moet groter

bouwbreed

den haag ­ Om draagvlak te creëren voor de ingrijpende maatregelen die nodig zijn om in Nederland droge voeten te houden, start volgende week een grote publiekscampagne. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat, het Interprovinciaal Overleg, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Unie van Waterschappen hebben hiervoor de handen ineengeslagen.

Radio, televisie, kranten, abri’s en internet; op alle mogelijke manieren zal het publiek worden benaderd. De boodschap is: “We moeten het water de ruimte geven, als we Nederland nu en in de toekomst veilig en leefbaar willen houden.” De gedachte achter de campagne is dat het gevoel van urgentie om iets te doen met de toenemende hoeveelheid neerslag, nog onvoldoende in brede lagen van de bevolking aanwezig is. Daardoor kan het een probleem worden om maatregelen gerealiseerd te krijgen. “Maar als we het water geen ruimte krijgt, neemt het die zelf”, luidt de waarschuwing.

Reageer op dit artikel