nieuws

Cementplaat voor natte ruimte

bouwbreed

den haag ­ Placocem is een nieuwe cementplaat van Rigips te Vianen. Er kunnen waterbestendige wanden mee worden gemaakt volgens het droge afbouwsysteem van de producent.

De plaat is speciaal bedoeld om scheidings­ of voorzetwanden te maken in natte en zeer vochtige ruimten. Dankzij de vochtbestendige eigenschappen zijn de wanden geschikt voor situaties met de hoogste vochtbelasting, zoals bijvoorbeeld zwembaden, doucheruimten, wasserijen, drukkerijen en de zuivelindustrie. Maar ook voor ruimtes waar om de hygiëne regelmatig met hoge druk moet worden gereinigd (openbare toiletten, viswinkels). De cementplaat is eenvoudig op maat te snijden. Hij wordt direct geschroefd op een metalen skelet. Leidingen kunnen in de spouw worden weggewerkt. Het vlakke oppervlak is eenvoudig te betegelen.

Reageer op dit artikel