nieuws

Buderus zet Nering Bögel in de etalage

bouwbreed Premium

weert ­ Nering Bögel, producent en leverancier van riolerings­ en afscheidertechnieken, staat in de etalage. Het Duitse moederbedrijf Buderus heeft besloten een strategische partner te zoeken voor Nering Bögel.

Het besluit van Buderus is in Weert, waar het hoofdkantoor van Nering Bögel staat, met enige verbazing ontvangen. “We zijn een goed renderende bedrijf in de bouwpoot van Buderus”, reageert algemeen directeur R. Janssen van Nering Bögel. “Binnen het moederconcern is al vaker gepraat over afbouwing van de bouwtak, maar nu worden die plannen echt doorgezet. Dat heeft ons toch wel enigszins verrast.”

Buderus gaat zich richten op gietijzeren leidingsystemen, schijfremmen en gegoten machineonderdelen. De bouwgerelateerde activiteiten zijn voor Buderus geen kernactiviteit.

Strategische partner

Om de verkoop van Nering Bögel te bespoedigen heeft adviesbureau KPMG de opdracht gekregen de markt af te struinen. “Ze zoeken een strategisch partner”, zegt Janssen. “Als die wordt gevonden, kunnen we enorm groeien. Daar ben ik van overtuigd. Buderus is een goede moeder geweest, laat dat duidelijk zijn. Maar we hebben nooit de vitaminespuit gekregen die we nodig hebben om nog groter te worden.”

Een aantal grote bouwers in binnen en buitenland is al benaderd, maar dat heeft volgens Janssen nog niet tot succes geleid. “Maar we staan nog maar net in de etalage. Wat niet is, kan nog komen.”

Als er binnen enkele maanden nog niet is toegehapt, dan overweegt Janssen middels een management­buy­out Nering Bögel zelf over te nemen. “Met Buderus is die mogelijkheid besproken”, zegt de algemeen directeur. “Zij nemen uiteindelijk het besluit, maar wij mogen wel meedenken. Ze gaan er heel correct mee om. Onze concurrenten hoeven zich niet te melden. We laten ons niet door hen uit de markt drukken.”

Nering Bögel draait met dertig werknemers een omzet van 10 miljoen euro en is winstgevend. Op het gebied van afscheidertechniek (olie­, vet­ en waterzuivering, recyclestraten) is het bedrijf in Nederland marktleider. In het segment straatriolering is het de derde marktpartij.

Reageer op dit artikel