nieuws

Bonden accepteren ontslaggolf De Vries

bouwbreed

Bonden accepteren ontslaggolf De Vries

gorredijk ­ FNV Bouw en Hout­ en Bouwbond CNV leggen zich neer bij het besluit van de directie van De Vries Kozijnen in Gorredijk om de komende tijd in totaal veertig van de 296 medewerkers te ontslaan. Een goede afvloeiingsregeling is nu een vereiste, vinden de bonden. Ze hebben de cijfers bestudeerd en komen eveneens tot de conclusie dat de omzet van De Vries, rap is gedaald. Het vorige jaar werd nog wel met winst afgesloten maar de laatste paar maanden is de omzet in elkaar gezakt. Die trend zet zich ook nu nog voort. Ontslag om de kosten te drukken, is een noodzaak. Tien banen verdwijnen via natuurlijk verloop. Dertig medewerkers moeten er gedwongen uit. “Beter nu veertig dan straks allemaal”, stelt CNV­bondsbestuurder J. Osinga wrang.

Reageer op dit artikel