nieuws

Bezuiniging stedelijke vernieuwing funest

bouwbreed

Bezuiniging stedelijke vernieuwing funest

den haag ­ De koepel van projectontwikkelaars Neprom, de Stichting Natuur en Milieu en de Vereniging Nederlandse Gemeenten roepen gezamenlijk de regering op tot een snellere en bredere aanpak van de stedelijke vernieuwing. De bezuinigingen op het budget voor de periode 2004­2009 moet bovendien meteen worden teruggedraaid, vinden ze. Vanaf 2005 stelt het Rijk jaarlijks 84 miljoen euro minder beschikbaar. Deze verkleining van het budget met een kwart noemen de drie organisaties onverantwoord. Ook in andere dan achterstandswijken zijn substantiële investeringen nodig. Dit om nieuwe achterstanden te voorkomen en de steden aantrekkelijk(er) te maken. De stedelijke vernieuwing moet in elk geval meer vaart krijgen, vindt het trio. Als extra wensen noemen zij nog: minder bureaucratie, meer geld voor groen en veiligheid.

Reageer op dit artikel