nieuws

AVBB wil snel gesprek met ministerie over gunningstop

bouwbreed Premium

gouda ­ Het Algemeen Verbond Bouwbedrijf wenst een spoedgesprek met het ministerie van Verkeer en Waterstaat om de commotie te beteugelen die is ontstaan door de gunningstop op infrastructurele werken. De noodstop van Rijkswaterstaat heeft volgens het AVBB tot grote beroering in de sector geleid.

“Om onnodige onrust te vermijden en een goede inschatting te kunnen maken van de consequenties, wil ik u dringend verzoeken om een informatief onderhoud”, schrijft AVBB­voorzitter L. Brinkman aan waarnemend directeur­generaal L. Kohsiek van Rijkswaterstaat.

De bouwbedrijven lopen bij het AVBB te hoop omdat ze vrezen voor negatieve economische consequenties en verlies van werkgelegenheid. Brinkman zegt de brief waarin Kohsiek oproept geen nieuwe verplichtingen aan te gaan, op zich positief te waarderen. De aannemers hebben immers groot belang inzicht te hebben in de financiële speelruimte van de regionale directies.

Het AVBB biedt aan om constructief mee te denken bij het vinden van alternatieve financiering voor infrastructurele projecten. De brancheorganisatie zoekt naar mogelijkheden van langjariger financieringsmogelijkheden en vindt dat de overheid niet alles in krappe jaarbudgetten moet proppen. Als optie noemt het AVBB de weg om bedrijven via de kapitaalmarkt geld te laten aantrekken in ruil voor een jaarlijkse vergoeding van de overheid.

Reageer op dit artikel