nieuws

Winschoten overlegt met bouwer over incidenten

bouwbreed

winschoten ­ Betonschollen die loslaten en vallen, wateroverlast in de winkels en een kletterende glasplaat.

Het zit het nieuwe winkelcentrum ’t Rond in Winschoten niet mee. Al sinds de oplevering in november kampt het complex met incidenten. Persoonlijke ongelukken zijn er overigens niet gebeurd. Voor wethouder H.T. Jansema zijn deze voorvallen aanleiding met bouwonderneming Wilma te praten. Een uitnodiging daarvoor is deze week verstuurd. “Hoewel alle incidenten verklaarbaar zijn, wil ik er toch met de bouwer nog eens op ingaan”, aldus Jansema. De wateroverlast houdt verband met de recente vorstperiode. Vastgoedontwikkelaar H.J. van den Berg van projectontwikkelaar Leyten en Partners, eigenaar van het winkelcentrum, legt uit: “De vloer van het tweede parkeerdek bleek niet helemaal waterdicht te zijn. Zo kon er water komen onder de kanaalplaatvloeren. Dat water is blijven staan en door de vorst in het onderschot gedrukt”, verklaart hij. Hierdoor zijn betonschollen in het eerste parkeerdek losgeraakt en naar beneden gevallen, meldt Van den Berg, die zich haast te zeggen dat alles nu volledig onder controle is. “Het dak is volledig waterdicht gemaakt en de gedupeerde winkeliers zijn schadeloos gesteld.” De vallende glasplaat heeft een totaal andere oorzaak, die niets te maken had met de bouwconstructie van het winkelcentrum. “Een winkelier schoot met zijn boormachine dwars door een binnenmuur heen en raakte daardoor een glasplaat. Hij was bezig met het bevestigen van een radiator”, aldus woordvoerder van de gemeente. Uitvoerder H. Luning van Wilma, die de affaire rondom het winkelcentrum “inmiddels achterhaald” noemt, meldt dat VBI (de fabrikant van de kanaalplaatvloeren) de schade heeft onderzocht en binnenkort met een rapport naar buiten komt.

Reageer op dit artikel