nieuws

Weigering bouwvergunning reden tot hongerstaking

bouwbreed

didam ­ Bernard Elfrink uit Didam dreigt opnieuw in hongerstaking te gaan omdat de gemeente hem weigert een bouwvergunning te verlenen voor een huis. In november bivakkeerde de Didammer ook al drie dagen voor het gemeentehuis. Didam beloofde toen de aanvraag nog eens nader te onderzoeken, maar kwam onlangs opnieuw met een afwijzing.

Elfrink woont in een oude boerderij naast zijn bedrijf, een caravanstalling. De woning brandde in 1983 voor een deel af en werd door de Didammer daarna enigszins hersteld. Dertig meter verderop begon hij met de bouw van een nieuw huis. Prima, zei de gemeente, maar dan moet de oude boerderij worden afgebroken. Er mag namelijk maar één bedrijfswoning per onderneming worden gebouwd, aldus de gemeente.

De Didammer wil de oude boerderij niet afbreken. “Volgens de gemeente wordt mijn nieuwe huis een tweede bedrijfswoning, maar dat is niet zo. Het wordt een gewoon burgerhuis.”

Zodoende woont Elferink na 17 jaar nog steeds in de boerderij, zonder centrale verwarming. Dertig meter verderop lonkt het nieuwe woonhuis dat inmiddels bijna af is.

Reageer op dit artikel