nieuws

Vosbouw stuurt hele personeel met verlof

bouwbreed

assen ­ Aannemingsbedrijf Vosbouw in Assen heeft de circa honderd werknemers met betaald verlof naar huis gestuurd. De directie wil uiterlijk vrijdag een oplossing vinden voor de penibele financiële situatie waarin het bedrijf al enige tijd verkeert. Het personeel heeft over de laatste periode van 2002 al geen salaris meer ontvangen.

Volgens de vakbond CNV kan in eerste instantie nog gedacht worden aan een kredietverhoging bij de huisbankier. Mocht dat laatste niet lukken dan moet het bedrijf snel op zoek naar een overnamekandidaat. Vosbouw maakt onderdeel uit van de Drenthe­Friesland Groep (DFG), waartoe ook de bedrijven Betonbouw Drenthe in Assen, Kanaal West in Heerenveen en bouwbedrijf Boringa­De Vries in Leeuwarden behoren. De grootste problemen doen zich voor bij Vosbouw. Als die te lang voortduren, bestaat de kans dat Vosbouw de andere drie bedrijven in de misère meesleept. Een eventueel faillissement zou fataal kunnen zijn voor de overige DFG­bedrijven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels