nieuws

VMBO­leerlingen massaal naar bouwfestijn

bouwbreed Premium

VMBO­leerlingen massaal naar bouwfestijn

oosterbeek ­ VMBO­leerlingen uit de regio Arnhem­Ede nemen massaal deel aan de bouwmanifestatie ‘Wonen de spil waar alles omdraait’. Het evenement wordt van 13 tot en met 17 januari gehouden bij de Regionale Vakopleiding Bouwbedrijven (ReVaBo) in Oosterbeek. “Het project is bedoeld om leerlingen te laten ervaren wat er allemaal nodig is om een huis te bouwen, vanaf het moment dat de eerste spade de grond ingaat tot het moment dat de woning volledig is ingericht”, aldus de ReVaBo. Om te beginnen krijgen de deelnemers een introductieles op school waarin het uitvoeringsproces van het bouwen aan de orde komt. Ook krijgen ze informatie over de verschillende beroeps­ en opleidingsmogelijkheden in de bouw. Daarna gaan ze naar de ReVaBowaar ze mogen metselen, timmeren en kennis wordt gemaakt met met de vakken elektrotechniek, schilderen en straatmaken.

Reageer op dit artikel