nieuws

Vergoeding voor cafés Heerlen

bouwbreed

heerlen ­ De gemeente Heerlen heeft drie cafés in de nabijheid van het Glaspaleis een schadevergoeding van 170.000 euro uitgekeerd. Dit als gevolg van winstderving door bouwactiviteiten rond het Glaspaleis, liet een woordvoerder van de gemeente gisteren weten.

De cafés lopen deze inkomsten mis door langdurige overlast rond de bouw van het Glaspaleis. Dat wordt momenteel gerestaureerd. Ook is er een bouwput gegraven voor de aanbouw van een muziekcentrum aan het Glaspaleis. Eind 2001 stapte een van de kroegbazen naar de rechter. Die legde in maart vorig jaar de bouw van het Glaspaleis stil. De bouw mocht pas hervat worden als gemeente en kroegbazen tot overeenstemming waren gekomen over de schadevergoeding. Heerlen zette daar vaart achter, want de gemeente wil de cultuurtempel in september dit jaar openen. Maar ook daarna blijft de overlast voor de kroegen bestaan, omdat het Pancratiusplein bij het Glaspaleis dan nog moet worden gerenoveerd. In totaal heeft de bouw van het Glaspaleis vorig jaar enkele weken stilgelegen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels