nieuws

Ventilatie voert zuinig stof en lasrook af

bouwbreed Premium

cuijk ­ Colt uit Cuijk levert een ventilatiesysteem dat doorlopend lasrook meet en aan de hand van de bevindingen damp en stof afvoert. Het systeem verbetert de luchtkwaliteit in de lasruimte.

Ventilatie naar behoefte vermindert het warmteverlies. De installatie meet de hoeveelheid lasrook, zuigt binnenlucht af, verwarmt de verse lucht en zorgt ook voor de zomerventilatie. De installatie omvat het Concord Make­Up Air systeem dat Colt eerder voorstelde. Daarin zit onder meer een modulerende brander en een proportionele luchtregeling. Zomers gaan de roosters van het systeem ’s nachts open zodat warme lucht naar buiten en koele lucht naar binnen gaat. Het ventilatiesysteem kan via de online­meting de hoeveelheden lasrook en stof registreren. De gebruiker kan op die manier aantonen dat het bedrijf aan de wettelijke normen voldoet Sinds 1 januari van dit jaar gelden strengere MAC­waarden voor lasdamp en stof.

Reageer op dit artikel