nieuws

Van Boekel op zoek naar partner

bouwbreed

zeeland ­ Aannemersbedrijf Van Boekel Zeeland krijgt van de rechter uitstel van betaling. De gww­poot van de Van Boekel Groep is door de slechte marktomstandigheden in de financiële problemen beland.

Van Boekel praat branchegenoten die geïnteresseerd zijn in de overname van een aandelenpakket. “We hebben de voorwaarde gesteld dat er synergievoordelen te behalen moeten zijn binnen de samenwerking”, licht directeur P. Van Boekel toe. Gesprekken met banken liggen door een gebrek aan belangstelling stil. In verband met de onderhandelingen wil de ondernemer niets zeggen over de omvang van de schulden en de partijen waarmee gepraat wordt. Begin dit jaar zijn in het kader van eerder ingezette reorganisatie 21 mensen ontslagen. De komende maanden worden volgens Van Boekel nog eens zo’n 35 arbeidsplaatsen geschrapt. Daarbij verdwijnen zowel kantoorbanen als werkplaatsen bij de wegenbouwers die buiten werken. Het totale personeelsbestand wordt zo in twee stappen met eenderde teruggebracht naar 95. De herstructurering moet binnen drie maanden zijn afgerond.

Kostprijs

Volgens Van Boekel zijn de tekorten bij het bedrijf opgelopen, omdat rond de kostprijs moest worden gewerkt. Openstaande rekeningen en de kosten van een eerder doorgevoerde reorganisatie drukten de onderneming verder in de rode cijfers. De andere bedrijfsonderdelen van de Van Boekel Groep, onder wie een projectontwikkelaar, worden niet gehinderd door de problemen van het zusterbedrijf en zijn volgens een persverklaring wel winstgevend. De twintig arbeidsplaatsen bij deze ondernemingen lopen geen gevaar. Ook de projecten waar Van Boekel Zeeland bij betrokken is en die nog niet zijn afgerond, gaan zoals gepland verder. Van Boekel Zeeland is verantwoordelijk voor 80 procent van de omzet van de hele groep, op jaarbasis zo’n 27 miljoen euro. De onderneming zegt over een goed gevulde orderportefeuille te beschikken. De leiding van het bedrijf is optimistisch en denkt na afronding van de reorganisatie weer op korte termijn winstgevend te kunnen draaien. Van Boekel Zeeland is vooral in het Zuid­Oosten van Nederlad actief en beschikt over vestigingen in Uden, Echt, Diepenheim en de plaats Zeeland.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels