nieuws

Uitbreiding Science Park bemoeilijkt

bouwbreed

amsterdam ­ De Raad van State heeft de uitbreiding van het Science Park in Amsterdam bemoeilijkt, omdat dit rechtscollege een referendum over de verdere bebouwing van het terrein ten zuidoosten van de hoofdstad toestaat. De gemeenteraad van Amsterdam legde een referendumverzoek eerder naast zich neer.

Op het Science Park komt een grootschalig complex van universiteitsgebouwen, wetenschapscentra en kantoren voor hightech­ondernemingen. Actievoerders waren het daar niet mee eens, omdat er op het terrein een aantal beschermde planten­ en diersoorten zouden zitten, waaronder de rugstreeppad en de zandhagedis. De actievoerders spanden in maart een rechtszaak aan, maar de rechter oordeelde dat een referendum negatieve gevolgen kan hebben voor de verdere ontwikkeling van het Science Park. De Raad van State heeft deze uitspraak nu naar de prullenbak verwezen. Voor het doorgaan van een referendum moeten ongeveer 24.000 handtekeningen worden opgehaald.

Reageer op dit artikel