nieuws

Tegemoetkoming mensen in winter­ww

bouwbreed

rotterdam ­ Minister De Geus van Sociale Zaken gaat schilders en wegenbouwers die momenteel geen winter­ww ontvangen, tegemoet komen. Dat heeft de bewindsman gezegd tijdens de slotmanifestatie van het CDA in Rotterdam.

Door de gewijzigde uitvoering van de werkloosheidswet hebben werknemers die in de winter tijdelijk geen arbeid hebben tot het weer oppakken van de draad in het voorjaar geen recht op een ww­uitkering. Voor deze winter is een overgangsregeling van kracht, niettemin dreigen duizenden schilders en wegenbouwers nu al in de bijstand terecht te komen. “Als er nu mensen tussen wal en schip raken, wil ik daarnaar kijken. Want dat is niet onze bedoeling geweest”, zei De Geus tijdens de CDA­bijeenkomst. “Maar voor volgende zomer wil ik een structurele oplossing. Een bedrijfstak mag de werkloosheidsproblemen niet op de gehele samenleving afwentelen.” Met welke oplossing de bewindsman komt voor de gedupeerden, is nog niet bekend. Waarschijnlijk wordt daarover vandaag meer duidelijk. FNV Bouw schat dat deze winter al duizenden schilders en wegenbouwers in het nauw komen. De vakbond heeft inmiddels alle ‘winterwerklozen’ die problemen hebben met hun uitkering, opgeroepen zich te melden.

Reageer op dit artikel