nieuws

‘Stukadoorsopleider’ Markwat overleden

bouwbreed Premium

rotterdam ­ In zijn woonplaats Rotterdam is afgelopen zaterdag D. Markwat (80) overleden. Hij is van 1976 tot 1987 bestuurslid geweest van het Opleidingscentrum voor het Schilders­ en Stukadoorsbedrijf (SVS).

Markwat, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, wordt door algemeen directeur J.A. Verschoor “een prachtige bestuurder uit stukadoorskringen” genoemd. Markwat heeft vele bestuursfuncties binnen zijn vakgebied bekleed, waaronder die van secretaris en penningmeester bij de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA).

“Zijn hart lag bij de opleidingen. Hij was ook betrokken bij diverse werkgelegenheidsprojecten. Door zijn kennis en betrokkenheid werd hij ook overal voor gevraagd”, aldus Verschoor. SVS heeft hem geëerd met de SVS­speld. “Dat was de eerste speld die we uitreikten en die was terecht voor hem”, zegt hij.

Ook na zijn bestuurslidmaatschap is hij actief gebleven voor de afbouwsector en de betreffende vakopleidingen. Verschoor: “Tot aan zijn sterfbed bleef hij betrokken en ernaar vragen.”

D. Markwat wordt morgen in Rotterdam begraven.

Reageer op dit artikel