nieuws

Storing in verdeelkast oorzaak brand

bouwbreed

LELYSTAD ­ Een technische storing in de verdeelkast op de zesde verdieping was de oorzaak van de brand in het Smedinghuis van Rijkswaterstaat in Lelystad, afgelopen zondagochtend.

Ruimtelijke ordening is het ordenen van lucht

Dit heeft de technische recherche van de politie gemeld. Van brandstichting is dus geen sprake. De brand heeft met name het centrale deel van dit hoofdkantoor van de directie IJsselmeergebied van Rijkswaterstaat (RDIJ) getroffen. Het personeel van Rijkswaterstaat en het Rijksinstituut voor Integraal Zoetwaterbeheer en Afvalwaterbehandeling (RIZA), ook in het Smedinghuis gevestigd, heeft inmiddels onderdak gekregen in een aantal tijdelijke kantoren in Lelystad. Honderd mensen werken voorlopig in het Getronicsgebouw. Voorts gaan er 250 mensen werken in de Eurotower en werken medewerkers vanuit huis. De directie van RDIJ en de afdeling communicatie werken in ieder geval deze week in het Maerlanthuis, overigens het voormalige onderkomen van het RIZA. Naar verwachting kunnen de oost­ en westvleugel van het Smedinghuis, die de minste brandschade hebben opgelopen, begin februari weer in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel