nieuws

Sleuvenzaagmachines tweemaal vernieuwd

bouwbreed

breda ­ De Bouwbeurs toont ten minste twee nieuwe sleuvenzaagmachines. Borgh in Almere laat de BDNZ150 zien, geschikt voor het slijpen van sleuven in kalkzandsteen, gevelsteen en beton. De machine kan zowel droog (met stofafzuiging) als nat worden gebruikt. In combinatie met de stofzuiger van Starmix met HEPA­filter voldoet deze aan de arbo­eisen. De slijpdiepte is traploos in te stellen tot een maximum van 40 millimeter.

De sleuvenzaagmachine SL­125 van Carat in Breda is een onderdeel van de Dustec­serie, die stofvrij werken als uitgangspunt kiest. De zaagbreedte is traploos instelbaar en de zaagbladen zijn door de spindelblokkering simpel verwisselbaar en voor de montage is een inbussleutel nodig. De zaagkap hoeft daarbij niet te worden verwisseld. De zaag gaat inclusief twee diamantzaagbladen 499 euro kosten.

Carat introduceert de nieuwe steenzaagmachine T­3510 Laser. Deze machine is ultralicht en compact. Desondanks is de zaaglengte 800 millimeter en de zaagdiepte verstelbaar van 0 tot 110 millimeter. De laserliniaal projecteert nauwkeurig de zaaglijn op het te zagen materiaal. Als accessoire is een wielstel verkrijgbaar.

Borgh, stand 09A046. Carat, stand BB0049.

Reageer op dit artikel