nieuws

SGP ?

bouwbreed

SGP ?

Gaarne reageer ik op het volgende. In Cobouw, 21 januari 2003 mis ik op pagina 3 in het door u opgenomen overzicht van de politieke partijen de overige partijen waaronder de SGP. Welk selectiecriterium hebt u hiervoor gehanteerd? Ik ben vooral verbaasd over het ontbreken van de SGP omdat SGP­kamerlid Van der Staaij, tevens lid van de Parlementaire commissie bouwfraude als één van de beste commissieleden bestempeld is door de vakpers Daarbij attendeer ik u erop dat de SGP de oudste partij van Nederland is. Kortom, ik snap niet dat deze en andere partijen door u zijn uitgesloten. Graag een reactie.

J.J. van Burg te Spui

Daar niet alle negentien politieke partijen op de verkiezingspagina pasten, moest een keuze worden gemaakt. De redactie heeft daarbij als maatstaf de omvang, zowel de huidige als die volgens de prognoses, gebruikt. Vier zetels waren daarbij het uitgangspunt. Momenteel heeft de SGP twee zetels in de Tweede Kamer. In de peilingen komt de partij niet boven vier uit. Overigens is Leefbaar Nederland ook om die reden eenzelfde lot beschoren. Vandaar dat de partij van het ­ overigens zeer gewaardeerde ­ enquêtecommissielid Van der Staaij niet is opgenomen.

Reageer op dit artikel