nieuws

PvdA Amsterdam: Redt de volkstuinen

bouwbreed

amsterdam ­ De Amsterdamse PvdA stemt niet in met bebouwing van volkstuinen en sportvelden. Onder druk van protesten uit de gemeenteraadsfractie en de stadsdelen komt wethouder Stadig van stedelijke ontwikkeling binnenkort met een aanpassing op zijn ontwerpstructuurplan.

In de periode 2010­2030 moeten in totaal 50.000 nieuwe woningen binnen de gemeentegrenzen worden gebouwd. Daarbij is het volgens PvdA­wethouder Stadig onvermijdelijk dat op de langere termijn ook volkstuinen en sportvelden worden opgeofferd voor huizenbouw. Dat is echter onbespreekbaar voor de PvdA. Die mening blijkt reden genoeg voor Stadig zijn voorstel op het laatste moment van tafel te halen. De PvdA ziet liever meer woningbouw in de strook tussen station Amsterdam­Amstel en het Academisch Medisch Centrum in Zuidoost en op de plek van de markthallen aan de Jan van Galenstraat. Of het Marine Etablissement bij het Centraal Station; al is de Koninklijke Marine nog niet van plan de Amsterdamse binnenstad te verlaten. Stadig kan niet zonder meer aan die wensen voldoen. De VVD vindt dat het Amsterdamse bedrijfsleven de komende jaren al meer dan genoeg moet inleveren voor woningbouw.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels