nieuws

Positie Surinaamse minister Somohardjo wankelt

bouwbreed

paramaribo ­ De positie van de Surinaamse minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Paul Somohardjo, wankelt. De oppositie eist zijn aftreden nu justitie een onderzoek is begonnen naar beschuldigingen van seksueel molest. Bovendien wordt een gerechtelijk vooronderzoek ingesteld.

Somohardjo ontkent de aantijgingen die onlangs in het Surinaamse dagblad De Ware Tijd stonden. Daarin gaan deelneemsters ­ van een door Somohardjo georganiseerde missverkiezing ­ tot in details in op de ongewenste handelingen van de bewindsman. Zij deden hier geen aangifte van, maar het OM in Paramaribo heeft de kwestie onderzocht. Somohardjo, die spreekt van een politiek complot tegen hem, kondigde aan, de krant en de voor het artikel verantwoordelijke journaliste voor de rechter te slepen.

Onjuist

Opmerkelijk genoeg zijn drie van de meisjes die in het gewraakte stuk hun gal hebben gespuwd over de minister, hetzelfde van plan. Zij beweren onjuist te zijn geciteerd en lijken op hun uitspraken te willen terugkomen. De oppositiepartijen, onder aanvoering van de Nationale Democratische Partij (NDP) van ex­dictator Dési Bouterse, willen het resultaat van het justitieel onderzoek niet afwachten en eisen dat Somohardjo opstapt. De minister zelf, die ook recent in opspraak is geweest, zegt dit niet van plan te zijn.

Reageer op dit artikel