nieuws

Populaire E­serie van Werklust binnenkort op de markt

bouwbreed Premium

apeldoorn ­ Het eerste prototype van de nieuwe E­serie van Werklust is bijna klaar. Binnenkort rollen de eerste exemplaren van de band. Nog voor er een machine klaar was, werden er al enkele verkocht.

De eerste nieuwe wiellader is de WG45E. Deze zal worden uitgerust met een nieuwe motor van Cummins, de QSC met een elektronisch geregeld brandstofsysteem. Deze voldoet aan de laatste emissie­eisen van de EG. De transmissie en de assen van ZF zijn vernieuwd, waardoor de machine soepeler (automatisch) zal schakelen en minder lawaai maakt. Gekozen is voor een volhydraulisch remsysteem en een hydraulisch bediende snelwisselaar. Hefsysteem, stuurventiel en lastcompensator zijn vernieuwd. Deze zijn gefabriceerd door Bosch Rexroth. Verder is het koelsysteem verbeterd en is de parkeerrem onder handen genomen. Motor en transmissie zijn voorzien van een canbussyteem, waardoor veel meer gegevens zijn op te vragen. De machine geeft zelf aan wanneer onderhoud nodig is. De cabine is uiterlijk niet veranderd, maar het dashboard wel. Een grafisch display toont alle relevante informatie en gedetaillerde informatie

Filters

Werklust gaat met ingang van dit nieuwe jaar de originele fabrieksfilters in prijs verlagen. Het bedrijf heeft hiertoe besloten, omdat steeds meer van de circa 1800 gebruikers van wielladers van Werklust in Nederland andere, goedkopere filters gingen gebruiken. Het gebruik van andere filters gaf aanleiding tot problemen met de leveranciers van de componenten. Directeur Zeeuw van der Laan heeft verbouwingsplannen aangekondigd. Het oude gebouw in Apeldoorn zal ­ als de gemeente aan de plannen meewerkt ­ in 2003 drastisch worden verbouwd.

Reageer op dit artikel