nieuws

Oegstgeest komt geld te kort voor bouw wijk

bouwbreed Premium

oegstgeest ­ Bijna zestien miljoen euro komt de gemeente Oegstgeest te kort in de grondexploitatie van nieuwbouwwijk Poelgeest. De politieke partijen verwijten elkaar foutieve voorlichting van de raad, slecht financieel bestuur en veel te autonoom optreden van de wethouders in het verleden.

Daar komt bij dat het college op de nieuwbouwwijk wil bezuinigen, maar de inhoud van de plannen is bij de gemeenteraad nog niet bekend. Deze wil in geen geval de tegenvaller uitsluitend afwentelen op de wijk en haar bewoners. Dat is ook niet goed mogelijk omdat een groot deel van de woningen al is gebouwd. De raad wil ook het kwaliteitsniveau van de wijk niet verminderen. Er worden diverse suggesties gedaan om het gat in de Oegstgeestse portemonnee te dichten.

Reageer op dit artikel