nieuws

Milieu en wegenbouw centraal op Intermat

bouwbreed

amsterdam ­ De grote internationale vakbeurs voor materieel en (wegen)bouwtechnieken Intermat, die van dinsdag 13 tot en met 17 mei in Parijs wordt gehouden, staat in het teken van milieu en wegenbouw en­ onderhoud.

De driejaarlijkse beurs in Paris­Nord Villepinte, vlakbij het vliegveld Charles de Gaulle, is groter dan ooit. Om alle 1500 exposanten, van wie meer dan de helft uit dertig verschillende landen afkomstig is, een plaats te kunnen bieden, is een extra hal in gebruik genomen. De 320.000 vierkante meter beursoppervlakte is nagenoeg uitverkocht. Naast de hallen 3, 4 en 5 is een fikse oppervlakte gereserveerd voor buitenexposities en demonstraties.

Hallen 3 en 4 zijn voornamelijk gereserveerd voor sectoren die in ontwikkeling zijn als steenvergruizing, zeven, sorteren, recycling en milieubeheer in het algemeen. In het midden van hal 4 zal een ‘village environnement’ worden gebouwd, die als een ontmoetingsplaats voor ‘de sector’ dienstdoet. Naast de expositie worden tegelijkertijd over een zestal thema’s conferenties gehouden. Het gaat daarbij voornamelijk over kosten, onderzoek en risico’s bij sloop. In hal 5 geven fabrikanten en leveranciers van motoren gezamenlijk een presentatie over oplossingen en technieken voor het verminderen van geluidsoverlast en uitlaatgassen.

De wegensector speelt ditmaal een belangrijke rol op de beurs. Niet alleen materieel en producten en diensten komen aan bod, ook in deze sector zijn gelijktijdige conferenties aan de orde. Zo zullen onder meer besturing en boordcomputers, hot en cold recycling en wegenbeheer aan bod komen. De diverse grote internationale fabrikanten zullen er hun nieuwste machines laten zien.

Intermat 2003 verwacht meer dan 200.000 bezoekers, van wie de helft uit het buitenland afkomstig is. Landen die traditioneel sterk vertegenwoordigd zijn, zijn Italië, België en Duitsland. Opmerkelijk is de stijging van het aantal landenpaviljoens. Naast de grote Europese landen zullen ook China, Korea en de VS vertegenwoordigd zijn.

Op de website www.intermat.fr is meer informatie te vinden over de voortdurend geactualiseerde exposantenlijst, het beursprogramma, de aanvragen van toegangsbadges en dergelijke. Op de website van de Nederlandse vertegenwoordiging van de beurs, www.promosalons.nl is informatie te vinden over entreekaarten en reis en verblijf tijdens de beurs. ‘Ook China, Korea en de VS zijn vertegenwoordigd’

Reageer op dit artikel