nieuws

Menterwolde gaat 400 woningen bouwen

bouwbreed

menterwolde ­ De raadscommissie in de Groningse gemeente Menterwolde heeft deze week een stedenbouwkundige visie gepresenteerd voor de toekomstige woonwijk Oude Tolweg ten zuiden van deelgemeente Muntendam. In totaal gaat het om de nieuwbouw van ruim vierhonderd woningen.

Veel groen, ruimte en variatie zijn de sleutelbegrippen bij de geplande realisatie. Menterwolde verwacht dat al over anderhalf tot twee jaar, na het bouwrijp maken van de grond, met de nieuwbouw van de eerste huizen kan worden begonnen. Tot die tijd moeten nog een hoop procedures worden doorlopen. De nu voorliggende stedenbouwkundige visie is nog erg schetsmatig. Een woordvoerder van de gemeente Menterwolde kan dan ook nog niet veel details prijsgeven over de aard en de prijzen van de nieuwe huizen.

Reageer op dit artikel