nieuws

Meetsysteem bepaalt sterkte schroefpaal

bouwbreed Premium

den haag ­ Het Britse Keller Ground Engineering meet met een stromingsmeter van Yokogawa de hoeveelheid beton die aan schroefpalen opgaat. De sterkte en de kosten van zo’n paal vallen of staan met een accurate afpassing van het beton.

Keller leerde dat bij het betonwerk voor de Kanaaltunnel gebruik is gemaakt van stromingsmeters van Yokogawa. Sindsdien gebruikt Keller de Admag AE elektromagnetische stromingsmeters met een keramische binnenbekleding. De meters werken met Yokogawa’s gepatenteerde dual frequentietechniek die omgevingsinvloeden in hoge mate elimineert. Keller gebruikt paalschroevers van Soilmec van het type CM48. In de cabine houdt een computer van eigen ontwerp van elke paal de relevante gegevens bij. Een printer drukt de specificaties voor de opdrachtgever af. Het systeem toont de machinist onder meer de diepte, de druk, de snelheid en de hoeveelheid beton die in het boorgat wordt gepompt.

Reageer op dit artikel