nieuws

Mat dempt geluid van keramische vloeren

bouwbreed

den bosch ­ Mommersteeg uit Den Bosch biedt onder de naam Soft Sound een geluiddempende ontkoppelingsmat voor keramische vloeren. De mat dempt het contactgeluid met maximaal 16 deciBell conform DIN 52 210 en ontkoppelt slechte en instabiele ondervloeren.

Keramische vloeren kunnen zonder extra wapening direct op de Soft Sound worden bevestigd met standaard tegellijm. De mat meet een dikte van 4 millimeter waardoor de totale vloerhoogte gemiddeld 16 tot 18 millimeter bedraagt. De mat heeft een lage warmtedoorlaatweerstand en is daardoor te gebruiken in combinatie met vloerverwarmingen. Mommersteeg biedt de Soft Sound aan als mat in de standaardafmeting 700 bij 1000 millimeter en als rol van 5000 bij 1000 millimeter via de lijm­ en tegelhandel. Voor het snijden kan de gebruiker met een gewoon tapijtmes toe. De mat bestaat uit polyurethaan met minerale toeslagstoffen. Resten kunnen als huisvuil worden gestort.

Reageer op dit artikel