nieuws

Lijm maakt snelle verankering mogelijk

bouwbreed Premium

utrecht ­ Sika PowerFix­1 is een nieuwe lijm van Sika, die snelle verankering en fixatie mogelijk maakt. Dit is vooral handig in situaties waar een snelle uitharding is vereist. Tijdens de beurs wordt de lijm als primeur gepresenteerd.

De lijm kan worden toegepast voor wapeningen, staven met schroefdraad, bouten en speciale verankeringssystemen. Diverse ondergronden zijn ervoor geschikt, van beton, harde natuursteen en bestaand gesteente tot vol of hol metselwerk. De tweecomponenten verankeringslijm is oplosmiddel­ en styreenvrij. Het systeem is gebruiksklaar. De twee componenten worden al in de koker gemengd tot een lichtgrijze pasta. De koker past in een standaard Sika kitpistool.

Twee andere nieuwtjes op de Sika­stand zijn een Lijm­ en kitwijzer en het handboek Technische Informatie 2003­2004. In de Lijm­ en kitwijzer staat het assortiment lijm­ en kitsystemen op een rijtje. Ook reikt het boekje professionele adviezen aan voor praktische toepassingen op het gebied van lijmen en voegafdichten. De wijzer is vooral bedoeld voor applicatiebedrijven en voorschrijvende instanties als architectenbureaus, woningbouwcorporaties, beleggers, makelaars en gemeenten.

Het handboek Technische Informatie verschijnt elke twee jaar. Men vindt er de bouwproducten en ­systemen die Sika in Nederland levert. Per product/systeem zijn de eigenschappen, de verwerking, de toepassingsmogelijkheden en de veiligheidsaspecten opgenomen.

Sika, Utrecht, stand 07D104.

Reageer op dit artikel