nieuws

Kademuur Haarlem in deplorabele toestand

bouwbreed

haarlem ­ Een forse wegversmalling voor personenauto’s en een inrijverbod voor vrachtverkeer zijn het gevolg van achterstallig onderhoud aan de kademuur van de Leidsevaart in Haarlem.

Er is al vier jaar bekend dat de kademuur in slechte staat verkeert maar men meende toen dat een onmiddellijk ingrijpen niet nodig was. Kortgeleden bleek bij een inspectie door duikers dat zowel de muur als de fundering in deplorabele toestand verkeert.

Volgens een voorlichter van de gemeente is men door het tempo van het verval behoorlijk verrast. De gemeente heeft in de afgelopen jaren het onderhoud aan infrastructurele werken vaak op de lange baan geschoven omdat er geen geld voor was. Men heeft onder meer gekozen voor investeringen in onderwijs, kunst en cultuur.

Het herstel van de kademuur gaat rond de 4,5 miljoen euro kosten waarvoor in de begroting nog een dekking moet worden gevonden. De werkzaamheden zullen zeker niet eerder beginnen dan in de tweede helft van dit jaar of in 2004.

Het is de bedoeling het werk te combineren met herstel en vernieuwing van het riool ter plaatse. Omdat men die werkzaamheden pas in 2006 had gepland, is er nog overleg nodig met het Hoogheemraadschap.

Reageer op dit artikel