nieuws

Huizenbouw op terrein Akzo Nobel in Arnhem

bouwbreed

arnhem ­ Arnhem krijgt er woningen bij op het Akzo Nobel terrein. Zeker is de ontwikkeling van appartementen en kantoren in voormalig hoofdgebouw en gemeentelijk monument de Enk door HBG Vastgoed en Klaassen Vastgoedontwikkeling.

De verkoop van de woningen gaat waarschijnlijk eind dit jaar van start. Waarschijnlijk volgt in de toekomst ook een compleet nieuwe woonwijk op het terrein achter het hoofdgebouw.

De twee ontwikkelaars maakten samen een winnend plan voor de plancompetitie die Akzo Nobel in eerste instantie voor het hele terrein uitschreef. Regiodirecteur C. Kats van HBG Vastgoed: “Daarin wordt het terrein achter De Enk ingevuld met een mix van wonen, bedrijvigheid en vrijetijdsbesteding. Akzo Nobel gebruikt de gebouwen achter de Enk echter nog voor een onderzoeksproject dat in ieder geval tot 2006 duurt. Of daarna de resterende grond en gebouwen alsnog aan de projectontwikkelaars wordt verkocht, is nog niet helemaal zeker.”

In ieder geval komen in het voorste gedeelte van de Enk, het voormalig hoofdgebouw van het chemieconcern, ongeveer 55 dure appartementen. Het achterste gedeelte van het gemeentelijk monument blijft kantoorruimte, maar zal intern flink worden verbouwd.

Het gebouw werd in 1956 ontworpen en kreeg in 2000 de gemeentelijke monumentenstatus vanwege de strakke eenvoud van het ontwerp dat typerend is voor de betonarchitectuur tijdens de wederopstanding. Voor de ontwikkeling van de appartementen zijn HBG en Klaassen in gesprek met ontwikkelaar Altus uit Houten, die met name projecten ontwikkelt voor senioren in de duurdere prijsklassen, waarbij vaak ook zorgcontracten met bewoners worden gesloten. Op het nu aangekochte terrein van de Enk ligt ook het Fontanusgebouw, waarvoor de bestemming nog niet vaststaat.

Kats: “De plannen zijn door de gemeente positief ontvangen, dus verwachten we dat eind dit jaar de verkoop kan beginnen.”

Reageer op dit artikel