nieuws

Herzien ontwerpboek voor roestvast staal

bouwbreed

Herzien ontwerpboek voor roestvast staal

brussel ­ De ‘Design Manual for Structural Stainless Steel’ is uitgebreid en geactualiseerd. De tweede druk bevat meer informatie over ronde buizen en constructief gedrag bij brand. Toepassingsvoorbeelden laten zien hoe de eigenschappen van roestvast staal kunnen worden gebruikt bij het ontwerpen van bouwconstructies. De eerste druk was uitsluitend in het Engels verkrijgbaar. De nieuwe, tweede druk is in verschillende Europese talen beschikbaar, maar niet in het Nederlands. Het nieuwe ontwerpboek is een gemeenschappelijk initiatief van (onderzoeks)instellingen uit zeven Europese landen met steun van onder meer de Europese Commissie en Euro Inox, de Europese brancheorganisatie voor roestvast staal.

Het ontwerpboek is gratis te verkrijgen bij Euro Inox in Brussel. Het boek zal vanaf begin 2003 ook te raadplegen zijn op de website www.euro­inox.org.

Reageer op dit artikel