nieuws

Handel in asbestgrond beboet

bouwbreed

almelo ­ De rechtbank in Almelo heeft het bedrijf Ter Horst in Goor veroordeeld tot een boete van 100.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, voor de handel in met asbest vervuilde grond. Tegen de voormalige projectleider was een jaar gevangenisstraf geëist. Hem werd valsheid in geschrifte verweten. Hij verstrekte ten onrechte een zogenoemde schonegrondverklaring. De voormalige directeur van het bedrijf hoorde een halfjaar tegen zich eisen. Beiden kregen een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar opgelegd.

Het familiebedrijf heeft hen ook al gestraft: de gewezen directeur werkt nu als calculator, de voormalige projectleider is op non­actief gesteld. Op zes adressen leverde het Goorse bedrijf vorig jaar vervuilde grond. Goor kwam de afgelopen tijd landelijk in het nieuws door grootschalige asbestverontreiniging op diverse plaatsen.

Reageer op dit artikel