nieuws

Financiële fusie vier noordelijke bouwbedrijven

bouwbreed Premium

heerenveen ­ De aannemingsbedrijven Siebenga en Van der Schaaf in Heerenveen, Busstra in Luinjeberd en Bouwgroep Heerenveen fuseren. De bedrijven willen door de fusie meer grote opdrachten binnenhalen. Ook hopen ze de efficiëntie te verbeteren. Bij de overkoepelende Bouwgroep Holding zijn honderd mensen werkzaam. De omzet van de holding ligt ongeveer op 15 miljoen euro.

Er was al langere tijd sprake van een nauwe samenwerking tussen de drie aannemingsbedrijven en bouwbedrijf De Vries in Katlijk. Samen richtten ze Bouwgroep Heerenveen op met als doel daar kennis te ontwikkelen. De fusie was volgens A. Siebenga, directeur van Siebenga, een logisch gevolg van de samenwerking. “We moesten veel met elkaar verrekenen. Door de fusie hoeven we dit niet meer allemaal bij te houden.” De Vries wilde alleen verder en haakte af. De andere bedrijven blijven als zelfstandige werkmaatschappijen bestaan. “We hebben gekozen voor een financiële fusie. Elk bedrijf heeft zijn specialiteiten en dat willen we zo houden. Het voordeel is dat we samen efficiënter kunnen werken. We vormen al langere tijd een inkoopcombinatie en dat heeft succes. Ook is het nu makkelijker om materieel uit te wisselen met de andere bedrijven van de holding.” De hoofdvestiging van de Bouwgroep Holding staat in Heerenveen. Hier zijn Siebenga, Van der Schaaf en Bouwgroep Heerenveen gevestigd. De nevenvestiging is het pand van Busstra. De groep sleepte in 2001 de nieuwbouw van het ziekenhuis in Heerenveen in de wacht dat in totaal ongeveer 45 miljoen kost. Ook de nieuw te bouwen vleugel van verpleeghuis Anna Schotanus in Heerenveen wordt door de holding verwezenlijkt. “Door meer van deze grote projecten binnen te halen, hopen we onze omzet te verhogen van 15 miljoen naar 20 tot 25 miljoen euro.”

Reageer op dit artikel