nieuws

Femke Halsema

bouwbreed

“Het rapport geeft een helder overzicht van structurele overtredingen van de wet door bouwondernemingen, met forse prijsopdrijving en kosten voor de samenleving tot gevolg.”

GroenLinks

Bedrijven, instellingen en organisaties worden verplicht om fraude vanaf 10.000 euro te melden bij Justitie. Politie en Justitie moeten meer aandacht besteden aan fraude in plaats van de strijd tegen drugs. Waar mogelijk wordt geplande weginfrastructuur geschrapt, bijvoorbeeld A4 Midden­Delfland. Alleen meer asfalt als dat de leefbaarheid bevordert. Er komt een investeringsprogramma voor de waterwegen. In de woningbouw komt meer variatie en komen meer levensloopbestendige woningen. Bewoners krijgen budget voor stedelijke vernieuwing om betrokkenheid bij het opknappen van de buurt te verhogen. Geen extra landingsbanen voor Schiphol. Er komt geen tweede Maasvlakte, of in elk geval niet met steun van het Rijk. Het Groene Hart krijgt een eigen streekplan. Bouwen op het land moet evenveel kosten als in de stad, door een openruimteheffing. Invoering rode en groene contouren. Er komt actief toezicht op de toepassing van de contouren. Minister voor het platteland. De Arbeidsinspectie en Uitvoering Werknemersverzekeringen (UWV) begeleiden bedrijven bij arbeidsomstandigheden, verzuimbeleid en reïntegratie. Zij adviseren, maar kunnen ook boetes opleggen. Vervang hypotheekrenteaftrek door een hypotheeksubsidie van 30 procent. Vermogenswinst over een eigen huis wordt op dezelfde manier belast als aandelen en spaargeld.

Reageer op dit artikel