nieuws

Drachten mag toch geluidswal bouwen

bouwbreed

drachten ­ De bouw van de noordelijke geluidswal, onderdeel van het Drachtstervaartplan in Drachten, is weer een stapje dichterbij.

De rechtbank in Leeuwarden wees de kritiek van de Vereniging Drachtster Bos af en gaf toestemming voor het ruimtelijk planologische deel van de bouw van een geluidswal. Er is nu alleen nog een milieuvergunning nodig. Het Drachtstervaartplan bestaat uit 850 woningen die worden gebouwd in een vuilstortgebied. Het project kost ruim 180 miljoen euro. De bouwlocatie ligt vlak naast een industrieterrein waardoor een geluidswal noodzakelijk is. Wind Groep in Drachten ontwikkelde het plan. Het is de bedoeling dat de geluidswal wordt opgevuld met de oude vuilstort. Bij de Vereniging Drachtster Bos zijn bewoners van de wijk achter het nieuwe bouwterrein aangesloten. Zij willen niet dat er woningbouw in hun achtertuin komt. De bouwlocatie is volgens de gemeente echter goed gekozen omdat het vlakbij het centrum ligt en er geen groene buitengebieden hoeven te worden opgeofferd. HBG Bouw en Vastgoed realiseert de woningen op alle niet door particulieren aan te kopen kavels. Waarschijnlijk kan de milieuvergunning nog dit jaar worden afgegeven, zodat kan worden begonnen met het bouwrijp maken.

Reageer op dit artikel