nieuws

Doorwin wil binnen vier jaar naar de beurs

bouwbreed

eindhoven ­ Doorwin, Nederlands grootste deuren­ en kozijnenproducent, maakt rond 2005 een beursgang. Dat verwacht bestuursvoorzitter J. Kersten.

In een gesprek met Cobouw zegt Kersten dat een beursgang “over een jaar of drie, vier wel is te verwachten”. De topman wil het bedrijf pas naar de beurs brengen als de economische situatie is verbeterd. Kersten verwacht dat de opleving van de economie volgend jaar zal inzetten. “Tegen die tijd gaan we een plan op papier zetten”, aldus de bestuursvoorzitter. “Nu zijn we daar nog niet concreet mee bezig.” Volgens Kersten is het altijd de bedoeling geweest om een beursnotering aan te vragen. Aandeelhouders biedt dat de mogelijkheid hun belang in Doorwin te verzilveren. Kersten zelf, bestuurslid M. Boekhoorn en oud­bestuurder T. Vianen vormen de belangrijkste aandeelhouders van Doorwin. Samen met Boekhoorn nam Kersten eind 1999 de Nederlandse deuren­ en kozijnenactivititeiten van The Rugby Group over en richtte daarna Doorwin op. Sindsdien is Doorwin uitgegroeid tot een concern met 2500 medewerkers en een omzet van 300 miljoen euro. Het streven is een omzet van 600 miljoen euro in 2006. Acquisities moeten voor driekwart van de omzetverdubbeling zorgen. Autonome groei voor de rest. Het geld dat via een beursgang uit de markt wordt gehaald, zou Doorwin in staat stellen de gewenste overnames te financieren. “Eind 1999 hadden we ons ten doel gesteld de omzet in drie jaar te verdubbelen. Dat is ons een jaar eerder gelukt. Dit jaar doen we geen overnames. Vanaf volgend jaar, als de economie weer aantrekt, willen we weer verder groeien. Dan gaan we wederom voor een verdubbeling van de omzet in drie jaar”, aldus Kersten. Op pagina 2: ‘Eerst rust, dan op overnamepad’.

Reageer op dit artikel