nieuws

Digitaal snel zoeken in bouwregelgeving

bouwbreed Premium

rotterdam ­ Op de Bouwbeurs presenteert Bris het BrisWarenhuis. Dit is een digitaal instrument voor de bouw om snel en doeltreffend van alles te vinden op het gebied van bouwregelgeving. BrisWarenhuis is een uitbreiding van het Bouwbesluit ConsultatieSysteem (BCS).

Het BrisWarenhuis ontleent zijn naam aan de keuzemogelijkheden van de klant. Hierin schaft de klant net als in een gewoon warenhuis, alleen die modules aan die hij nodig heeft. Een architect heeft voor zijn ontwerp doorgaans behoefte aan andere informatie dan een inspecteur van bouw­ en woningdienst. Iedereen stelt zijn eigen pakket samen of maakt een keuze uit door Bris voorgeselecteerde pakketten die zijn afgestemd op verschillende beroepsgroepen. De klant betaalt alleen de modules die hij afneemt.

Het BrisWarenhuis heeft zoekstructuren en kennissystemen waardoor iedereen volgens Bris zijn weg vindt in het doolhof van de bouwregelgeving. Naast het Bouwbesluit 2003 zijn de daardoor aangestuurde NEN­normbladen, relevante jurisprudentie, overige regelgeving, brochures en rekenprogramma’s in het warenhuis opgenomen.

Geheel nieuw van opzet is het BrisWarenhuis niet. Volgens E. den Dekker van Bris is al een aanvang met het systeem gemaakt in 1990, twee jaar voor de komst van het Bouwbesluit. Het systeem dat onder de naam BCS op de markt kwam, groeide in de loop der jaren uit. Het BrisWarenhuis vervangt het BCS en er is sindsdien naast de cd­romuitgave een internetversie beschikbaar.

Bris, Rotterdam, stand 11F064.

Reageer op dit artikel