nieuws

Britse Bentley Systems neemt Infrasoft over

bouwbreed Premium

horsham ­ Het Britse bedrijf Bentley Systems Inc. heeft getekend voor de aankoop van Infrasoft Corporation.

Bentley is een mondiale leverancier van software voor architecten, ingenieurs en bouwkundigen (aec­software). Het belangrijkste product van Infrasoft Corporation is MX, voortgekomen uit Moss, software voor het ontwerpen van onder andere wegen en spoorwegen. Moss is zo’n dertig jaar geleden ontwikkeld onder de vleugels van de Britse overheid en op de markt gebracht door Moss Systems. Dat bedrijf is eind jaren ’90 overgenomen door Infrasoft uit de Verenigde Staten. Het product is toen herdoopt in MX, hoewel de basistechnologie dezelfde is gebleven. In Nederland is Infrasoft gevestigd in Breda. Voor de medewerkers komt de overname onverwacht. MX wordt onder andere door Rijkswaterstaat gebruikt voor alle rijkswegen.

Reageer op dit artikel