nieuws

Brabanthallen worden groot beurs­ en congrescentrum

bouwbreed Premium

den bosch ­ De Brabanthallen in Den Bosch krijgen een grondige opknapbeurt. Het complex waarin tot voor kort onder meer een veemarkt was gehuisvest, moet uitgroeien tot een groot congres­, beurs­ en evenementencentrum. Wethouder M. van Grunsven heeft dit vrijdag meegedeeld.

Een deel van het complex gaat tegen de vlakte. Daarvoor in de plaats komt nieuwbouw. Een ander deel wordt gerenoveerd. De verbouwing kost 15 miljoen euro. De exploitatie berust bij Libema Vrijetijdsparken. Het complex is eigendom van een maatschappij waarvan de gemeente voor driekwart eigenaar is. De resterende 25 procent van de aandelen is in handen van Libema.

De voormalige veemarkt is enkele jaren geleden gesloten als gevolg van de perikelen rond de mond­ en klauwzeerepidemie. Dat deel gaat tegen de vlakte, omdat het niet in de nieuwe opzet past.

Een ander, klein deel van het complex heeft een monumentenstatus. Dat blijft behouden, net als enkele andere hallen.

Libema gebruikt die nu ook al voor beurzen en evenementen. Door de verbouwing verdubbelt het bruikbare vloeroppervlak tot 40.000 vierkante meter. Libema verwacht jaarlijks ongeveer 900.000 bezoekers. (anp)

Reageer op dit artikel