nieuws

BNA selecteert vijf projecten voor prijs

bouwbreed

amsterdam ­ Het bestuur van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) heeft vijf Nederlandse projecten ingediend voor de Mies van der Rohe Award 2003. De prijs wordt elke twee jaar toegekend door de Europese Unie en de Mies van der Rohe Stichting Barcelona aan een in een Europees land gerealiseerd project. De architectenorganisaties van grote Europese landen mogen zeven projecten voordragen, de kleine vijf.

De door de BNA voorgedragen projecten zijn: ING House van Roberto Meyer en Jeroen van Schooten, Art Pavilion van René van Zuuk, de openbare bibliotheek te Amstelveen van Hans Ruijssenaars, De Doggershoek van Jurriaan van Stigt en Marianne Loof en Il Fiore van Herman Hertzberger. In mei maakt de jury bekend wie de winnaar is en reikt zij bovendien een speciale prijs uit voor een veelbelovende jonge architect.

Reageer op dit artikel