nieuws

Begin restauratie Revalidatie Friesland

bouwbreed

beetsterzwaag ­ Revalidatie Friesland gaat het monumentale hoofdgebouw in Beetsterzwaag restaureren, ontworpen door Team 4 Architecten uit Groningen. Nu de financiering nog. Een deel van de kosten hoopt Revalidatie Friesland te krijgen uit de verkoop van het boek ‘Een huis met historie’. De totale kosten van de restauratie bedragen 1 miljoen euro.

Het boek beschrijft de geschiedenis van het gebouw en de historie van revalidatie in Friesland waarvan de oorsprong in Beetsterzwaag ligt. Naast de donaties die het boek oplevert, geven ook Monumentenzorg en Revalidatie Friesland geld. De gebouwen van Revalidatie Friesland hebben al een flinke metamorfose ondergaan. Zo is het oude revalidatiecentrum gesloopt en wordt op dezelfde plaats een nieuw centrum gebouwd. Er is een begin gemaakt met de bouw van de eerste volledig aangepaste sporthal van Friesland. Welke aannemer het gebouw gaat restaureren, is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van Revalidatie Friesland moeten eerst de financiën rond zijn.

Reageer op dit artikel